2013. jan. 9.

Arcaim_2012

Bár szokásos évzáró visszatekintésem átsodródott az új évre, talán még aktuális. Hisz innen nézve is jóleső érzés végigpörgetni a tavalyi év harminchárom cikkét, négy magazin oldalain.
Legfontosabb írásaimat továbbra is a Lakáskultúrában olvashatjátok, ahol a "Vizitkártya" és a "Szabad szellemben" rovatokban olyan otthonokba hívlak Titeket, ahol a tulajdonos művészek személyisége alapvetően meghatározza a hely hangulatát, s alkotó energiájuk kézzel fogható. Ezt az idén három francia, egy litván és egy finn lakásban is tetten érhettük, s a vidéki barangolások mellett remélem ez a külhoni kalandozás is folytatódik. A divatirányzatoktól független, személyes indíttatású térrendezések bemutatása  mellett munkám legnagyobb hozománya kézműves és iparművész riporthőseim barátsága, akiknek sorsát az első találkozástól  fogva követem. Így örömömre szolgál, ha hosszú évek múltán visszalátogathatok hozzájuk és felfedezhetem a változásukat házuk táján, sőt más olvasótáborokkal hozhatom össze őket. Ilyenek cikkek voltak az "Otthon & kert" magazinban idén megjelent - és továbbra is jelentkező - írások és a"Heti válasz" közéleti lapban a hazai művészeket bemutató "Látogatások szívtájékon" című /fél évig élt/ rovatom.
A kéthavi "SzépLak" magazinban továbbra is megtaláljátok csinos lakásbemutatóimat, miközben persze ezernyi egyéb tervet - könyveket, filmeket, beszélgetéseket, szebb és többnyelvű blogot  - szövögetek.
Riporthőseimnek köszönöm, hogy kitárták előttem otthonukat és szívüket. Nektek, olvasóimnak hálás vagyok a figyelemért, amivel megtiszteltek és terjesztitek a blog híreit. 2013-ban Veletek, ugyanitt...