2014. febr. 17.

Kötve, oldva

"..Egy batikolt-kötött ruhakreációból született Somody Bea, a Mozaikruha tulajdonosa és Bagdi Kata textiltervező iparművész barátsága, majd az a rendhagyó látványműhely is, mely külön-külön mindkettejük álmában szerepelt, már rég óta. 
Legyen a hely mindenkié! – jött az ötlet a kollektívához szokott leányzóktól, amikor megtalálták a szentendrei üzlethelyiséget és a renoválási munkákhoz láttak. Csatlakoztak az "Art hatos" barátok is, mindenki hozzáadott valamit a vidéki kastélybelsőre hajazó hangulathoz. Régi ágyvégekből és aranyra fújt kerámiákból franciásan elegáns berendezés alakult, míg az ajtók nélküli szekrényekből rusztikus rakodótér, a falusi cselédládából eladópult született. Saját ruháiból kiindulva az öreg bútorok merész redizájnolása  nem volt újdonság Beának, míg a díszes tükröt, az antik szőnyegeket és saját festményeit Kata hozta otthonról.  A bájos üzlethelyiség  pillanatok alatt megtelt kerámiákkal, ékszerekkel, lámpákkal és design tárgyakkal – a Dunakanyar kézműveseinek termékeivel -  akik közül a kirakat-galériát havonta „belakhatja” egy-egy alkotó. Eközben a hátsó szobát ellepték a varró-és kötőgépek, ahol az egyedi színre-formára készített öltözékek születnek Bea és Kata keze alatt. Mert e boltban - az Art6 szalonban - maguk a művészek az eladók, miközben ők szabják, varrják, kötik a ruhákat a vevők mérete és kívánsága szerint..." 
Vizitkártya cikkem a február-márciusi Lakáskultúrában a pamutszálról, mely kötve és oldva is csodákra képes. Képes előzetes itt, hamarosan játék az alkotókkal! Figyeld a Vizitkártya facebook oldalát és ha tetszik, oszd meg a hírt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése