2014. dec. 18.

Karácsonyi vizit. Ajándék ajánló a vizitkártyától.

Már látszik a kanyarban a karácsony, utolsó rohamra indulnak azok az ajándékvadászok, akik eddig idő- és ihlethiány miatt nem tudták beszerezni szeretteiknek a karácsonyfa alá valót. Nekik segít most a vizitkártya szubjektív ajánlója, melynek természetesen maga felé hajlik a keze...azaz olyan termékeket ajánlok nektek, melyek készítőit az idei évben publikáltam a vizitkártya blog és a lakberendezési magazinok oldalain. Ugye sejtitek, hogy távol járunk a zsúfolt plázáktól és inkább kis kézműves műhelyekbe, családi boltocskákba, vagy kézműves piacra megyünk vásárolni?

Karácsonyi villabörze
biatorbágyi kultúrkúriát még szeptemberben mutattam be nektek a Lakáskultúrában. A Kisvilla két háziasszonya, Kriszta és Beatrix - ahogy az egész év során - az ünnepek utolsó hetére is tartogatnak meglepetés-programokat a hozzájuk betérőknek. Nem csak a különleges helyszín, a családias hangulat, a finom házi sütemények, a kézműves workshopok miatt érdemes ellátogatni hozzájuk.
Én biztos, hogy eljövök a december 19-i, pénteki börzére is,ahol ezúttal nem csak ruhákat, de karácsonyi díszeket is lehet csereberélni. Jó alkalom megválni a régitől és beszerezni az újat, jó társaságban, felesleges pénzköltés nélkül!
 
Papírcsipkék az ünnepi asztalra
"Egy nyári nap a birtokon, ahol az íjazó festőművész, a lovakkal suttogó mérnök és a koronás királyfiak ülik körbe a tarka papírral terített törzsi asztalt vendégeikkel."- ezzel az ajánlóval hívtalak el a júliusi vizitkártya cikkben Veszely Beáta képzőművész családi portájára, ahol többek között kiderült az is, mi inspirálta az Aranyló papírtermékek születését. Saját ünnepi asztalomon, süteményeim tálalásához én is használom őket és ajánlom mindenkinek, akik szeretik a formabontó, egyszerű, mégis esztétikus terítéket és támogatják a hazai designt!Csillogás a tükörben
Borbás Dorka iparművész üvegmunkáiról a decemberi Otthonok és megoldások magazin számára készítettem egy színes-képes írást. Belsőépítészeti üvegfelületeit, mozaikolt tükreit, üvegplasztikáit láthatjátok az oldalakon, melyek tervezéséről és funkcióiról is mesél az üvegművész, miközben bepillanthatunk saját otthonába is. Dorka egyedi munkái, személyre szabott alkotásai - üvegplasztikák, tükrök, ablak-és ajtóbetétek, paravánok - olyan értékálló ajándékok, melyekkel az egész családot - benne saját magunkat is -hosszú évekre megörvendeztetjük. Az arany-kék lovacska már az enyém!

A kerámia öltöztet!
Karsai Zsófia iparművész vidéki otthonát jövő év februárjában a Széplak magazinban mutatom be nektek, addig azonban az év utolsó Wamp vásárán ti is találkozhattok a művésznővel. Rejtélyes és elgondolkoztató titokszobrai mellett saját tervezésű kerámia ékszereit kínálja azoknak, akik szeretnek egyedi, izgalmas kiegészítőket ajándékozni és hordani - nem csak ünnepnapokon! Ahogy én is...   

Mesekönyvek kalákában
Egy idei tavaszi vizitkártya cikkben hívtalak el titeket az ország egyik legszebb családi könyvesboltjába, ahol egy egész família - nyomdász és restaurátor szülők, iparművész gyermekük és vejük - dolgozik kalákában ritka reprint kiadású albumokon, míves naptárokon, noteszeken és saját mesekönyveiken. Kelemen Ágnes, a Pytheas könyvmanufaktúra grafikusa írja és illusztrálja a kicsiknek szánt kiadványokat, de a könyvek mellett egyedi "Neske"grafikái is jól mutatnak a gyerekszoba falán. Előre szólok: nehéz lesz a választás!Apró csodák Évitől
Idén két alkalommal is jártam a karácsonyi filmdíszletnek is beillő kis várpalotai lakásműhelyben, amit két szorgos barátnő varázsolt egy üres, lepukkant lakásból, sok ötlettel és végtelen energiával. Míg az egyik szobában Bardócz Évi  hivatásos kézművessel a legújabb, saját készítésű varrott-tűzött-gyöngyözött apróságait leltároztuk, a szekrényből Diana, - alias Habcsókműhely - egyedi ruhakölteményei kerültek elő. Villám-vizitem ezért több órás csajos-beszélgetős délutánná alakult. Az élményt Évi kézműves workshopjain te is megtapasztalhatod, a kiválasztott termékeket pedig postai úton rendelheted meg tőle.
Kívánságok boltja
Egy baráti közösséget, a Dunakanyar régió iparművészeinek munkáit fogja össze az Art6 vállalkozás csinos boltocskája Szentendrén. Somody Bea divattervező és Bagdy Kata textildesigner tulajdonosokat egy év eleji vizitkártya cikkben mutattam be és Szentendrén járva azóta sem mulasztom el felkeresni üzletüket, meglesni annak kirakat-galériáját. A bolt gyönyörű, az árukészlet ellenállhatatlan és a festők városát adventkor látni kell! Kösz, ha a posztot megosztod, olvasod a Vizitkártya blogot és velem tartasz a facebookon is!
Nagyon Kellemes Ünnepeket!
Szeretettel: Böjtös Kinga      Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése