2014. jan. 30.

Kortalan százéves

Akarsz szépet látni? – kérdezte lakberendező barátnőm, mert tudta a választ előre. Mivel ismerem Kata jó ízlését és épp a „Szép utca” tábla előtt álltunk, megindultunk az ominózus ház, egy korrekt módon felújított míves porta felé, mely itt, a hagyományait őrző sváb településen gyakori épület fajta.  Ám az igazi meglepetés az önmagában is esztétikus boltívek, korhű homlokzati díszek és a nagykapu mögött várakozott. Ahol a nosztalgikus hangulat kifejezetten friss, sőt merész elemekkel bővült, körítve egy mai modern család - fiatal szülők, csivitelő kisgyerekek - természetes zajszintjével és mindennapjaival. Az épület ugyan jól őrzi az eredeti, három osztatú módos parasztház tradícióit, de  az átgondolt felújítás nem csak hatásos face-liftinggel, hanem látványos bővítéssel is párosult. Azt már maguktól a házigazdáktól, Dobos Botond és Gerzsenyi Judit építészektől tudom, hogy frissen elkészült saját otthonuk egyben közös építészirodájuk színtere és referenciája is. A több építészeti díjat is besöpört épületről beszámoltak már korrekt szakcikkek, de mint laikus vizitor, az itt élő családra és új házukkal való kapcsolatukra, sőt a pincében bontakozó lokálpatrióta terveikre is kíváncsi voltam.
Házbemutató cikkem a Széplak magazin 2014.február.márciusi számában, képes előzetes itt, a blogon. Ha tetszik, olvasd és add tovább!

                           


                             




1 megjegyzés:

  1. Meghívtak egy kis téli játékra, melyben Te is szereplő lettél, mivel szívesen olvasom blogodat. Ari Kupsus révén pedig még közös témánk is van. Kattints át hozzám,
    http://www.bakancsesfakanal.blogspot.hu/

    VálaszTörlés