2015. febr. 3.

Levél az olvasótól....és ami mögötte van.

Az utóbbi két hónapban nagyon sokan írtatok, üzentetek nekem. Nagyjából ugyanazt kérdeztétek: hova tűnt a "Vizitkártya" rovat? Egyáltalán, hova tűnt az ötvenedik szülinapját csendesen ünneplő, egyik legpatinásabb hazai márka, a Lakáskultúra magazin?
Anélkül, hogy az elmúlt egy év médiatörténéseivel untatnálak titeket - elég, ha ezt a bizonytalan időszakot a magazin "belső és külső" munkatársai átvészeltük - csak a végét, a tényeket mondom. A Lakáskultúra tavaly novembertől új tulajdonoshoz, szerkesztőséghez került és ezzel alaposan irányt váltott. Gyakorlatilag egyetlen szerző és rovat sem maradt meg az oldalakon, melyek most jóval kozmopolitább, inkább a külföldi trendekre fókuszáló tartalommal bírnak. Az új, csinoska arculat ellenére a régi olvasótábort  - érthető módon - váratlanul érte a gyökeres stílusváltás, ahogy én is gondolkodóba estem a 2006-ban született, azaz kilencedik évében járó vizitkártya folytatását illetően... Aztán jöttek a leveleitek, hosszúak és rövidek... mérgesek és kedvesek...de legfőképpen őszinték...olyanok, mint ez :


..és ettől újra bevillant kedvenc egysoros útmutatóm, mely már néhány sorsdöntő elágazásnál kisegített:
            "Tőrődj a vakondtúrásokkal, a hegyek majd csak meglesznek valahogy...!"
Így lelazultam, (vettem egy forró fürdőt majd néhány új rucit magamnak :) ) és úgy gondoltam, folytatom a rovatot annak a sok száz riporthősömnek és jó pár ezer olvasómnak, akiknek eddig örömet szereztem az írásokkal. És folytatom Nektek, kedves barátaim, sőt magamnak is.


Szubjektív döntésemet sorsszerű történés követte: a Vizitkártya rovat nyomtatott változatát örömmel befogadta a Széplak magazin, melyhez több évtizedes baráti munkakapcsolat fűz. Náluk jelentek meg első komolyabb cikkeim, sőt otthonaim (1999! és 2004!), saját lakberendezéseim is.





Tehát nagy örömmel töltene el, hogy ebben a 1996-óta megjelenő, 100%-ban hazai vállalkozásban működő Széplak magazinban is figyelemmel kísérnétek kalandozásaimat, a lakásbemutatóknak álcázott személyes hangú ripotjaimat, az élet alternatíváiról. 


Hamarosan megújult honlappal is (vizitkártya.hu) várlak titeket, ahol az eddigi megjelenések mellett sok újdonságot is találtok majd! Köszönöm, hogy velem jöttök és szeretitek a vizitkártyát!


Böjtös Kinga
főállású vizitor


6 megjegyzés:

  1. Kedves Kinga, sajnáltam volna ha eltűnnek ezek a meleg hangulatú lakásbemutatók, örülök, hogy otthonra leltek. Várom az újabb kalandozásokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, hogy olvasol, magazinban és online is!

      Törlés
  2. Kinga kedves! Szívből örülök a fennmaradásnak. Sok sikert a folytatáshoz, megújuláshoz :) Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi szépen a bíztatást, mindenképp folytatom,míg van rá érdeklődés...

      Törlés
  3. Szívesen olvasom-nézem a cikkeidet, várom a folytatást:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi szépen, örülök, hogy velem tartasz szép helyekre...

      Törlés