2015. dec. 23.

Ünnep a habcsók műhelyben

Egy lehasznált várpalotai lakásból meseszép lakásműhelyt varázsolt Éva és Dia, akiknek már találkozásuk is egyszerre rendhagyó és magától értetődő. Csak úgy, mint az az óriási érdeklődés, mely rövid idő alatt egy összetartó közösséget kovácsolt az ízléses kézimunkáik és az őszinte gondolataik köré. Találkozásról, közös műhelyükről, új terveikről kérdeztem őket a ma már csak emlékeikben élő, de sorsukat nagyban meghatározó  enteriőrben.
A történetet Jersey Diana kezdi, akinek egyedi ruháit látva mindenki kedvet kap az esküvőhöz, még akár sokadszorra is. A varrás mellett utazási élményeivel teli gasztro-blogja sem kutya.
 "-Gyermekkorom óta alkotok folyamatosan, akkor tanultam horgolni, kötni, és varrni is. Kezdetben a babáimnak készítettem ruhácskákat, masnival, gyöngyökkel, gombokkal. 18 éve tervezek menyasszonyi ruhákat, és amit a varrónők megvalósítanak, azt én díszítem, gyöngyözöm, hímezem, csipkézem tovább. Mindig volt műhelyem, hiszen a menyasszonyi ruha- alkotáshoz nagy tér szükséges. Amikor épp kinőttem az akkorit, szívesen vállaltam Évivel az összeköltözést. Régóta figyeltem az ő alkotásait, csodáltam a munkáit. Rengeteg közös érdeklődési körünk és témánk van, ezért szívesen tartózkodunk és alkotunk egymás társaságában. Az új műhelylakásban minden saját munka, a falat a gyerekeim és az ő barátaik festették, a bútorokat mi magunk. Nekem az inspirációt a saját belső világom adta, mindent úgy alakítottam, ahogy a képzeletem formálta. A közös ötletelés mellett az én dédelgetett álmom, hogy a vintage stílusú menyasszonyi ruháimmal, a meseszép fátylaimmal, és fejdíszeimmel egy különleges kölcsönző szalont nyithassak. Én ennek lehetőségét kérem a karácsonyi angyaloktól."


Innentől Bardócz Évi veszi át a szót, aki két kisgyerek mellett művészi időbeosztással gyűjti tárgyait, gyártja kézimunkáit, írja és fotózza posztjait, lakberendez és kommunikál rajongóival.:
"- Amikor megtaláltuk a műhelylakást, olyan volt, mint egy időutazás, mintha 50 éve senki nem lépett volna be ebbe a lepukkant lakásba. - Egyikünknek sem volt kerete arra, hogy különösebben alaposan felújítsuk volna, ráadásul egy albérletről volt szó, így ezt nem is nagyon tehettük volna meg. Dolgoztunk hát azzal, amink volt, a lelkesedésünk és a kreativitásunk.Talán ez volt a siker egyik titka, hogy azt látták, akik ellátogattak hozzánk, hogy szívvel-lélekkel, rengeteg munkával készült ez a hely el, és tulajdonképpen bárki számára elérhető az a cél, hogy olyan környezetben éljen, amilyenben szeretne. A kommunikációnk sikere talán abban rejlik, hogy nincsenek titkaink, mindenkivel megosztunk mindent, tapasztalatot, lelőhelyet, technikát, mindent, ezáltal sokan úgy érzik, hogy már-már barátok vagyunk, hiszen nyitott könyv az életünk a követőink előtt. Bárki elérheti, amit mi, nem kell hozzá nagy vagyon vagy különösebben sok idő sem, hiszen mi vagyunk rá az élő bizonyíték, hogy a semmiből is lehet várat építeni. Furcsa, de Dianával végül is saját férjem, az esküvői ruhám, sőt a szívem alatt hordott első gyermekem hozott össze… Hamar kiderült, hogy teljesen rokon lelkek vagyunk! Az ízlésünk és a stílusunk nagyon hasonló, megszállottan szereti a piacot és a turkálókat, akárcsak én… Elképesztő kreatív nőnek tartom, nagyon inspiráló volt vele dolgozni. A közös műhely egy menedék volt mind a kettőnknek!
Most, hogy átmenetileg távolabbra kerülünk egymástól, még jobban figyeljük és támogatjuk egymást, mert tudjuk, hogy jók vagyunk együtt. A közös munka lehetősége él bennünk, de most mindketten úgy érezzük, ideje, hogy több figyelmet fordítsunk magunkra és a közvetlen környezetünkre. Ilyenkor, a karácsony közeledtével elgondolkodik, lecsendesedik az ember. Az anyagias világ, a rohanó tempó miatt valahogy elcsúszott a hangsúly, eltűntek az igazi értékek… Az én ünnepi kívánságom szerint mielőbb szeretnék visszatérni a gyökerekhez, hogy egy igazán inspiráló, ötletekkel teli fórumot vezessek, mindenféle üzleti jelleg nélkül, sok-sok olvasóm örömére..."
Kedves lányok, anyák, művésznők és hétköznapi angyalok, sok szép megvalósult óhajt kívánunk nektek!

Ezzel a Széplak magazinban megjelent karácsonyi riporttal kíván mindenkinek boldog, békés ünnepeket a Vizitkártya rovat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése