2016. jún. 22.

Nyugalom, a Tiéd lehet! Eladó 260 éves, high-tech ház a Balatonnál.

A cikkeimben bemutatott, magazinokban megjelenő sok szép épület közt akad néhány, ami új gazdáját keresi. Közülük csak azokat ajánlom Nektek, amitket már magam is alaposan körbejártam és szívesen belaknék…akár e remek otthont a Balaton közelében:



Ez a nagy szakértelemmel és végtelen precizitással felújított „antik gyöngyszem”azoknak épült, akik egyszerre keresik a vidéki élet nyugalmát egy csendes falucskában, ugyanakkor fontos nekik a nagyváros közelsége a kultúra, a szórakozás vagy a munka miatt. Akik az „egész évben nyaralunk” életérzésre is rá tudnak szokni, barátokkal, családdal, gyerekekkel, házi kedvencekkel körítve. Mert e a ház tudja mindezt, azaz nyaralónak és lakóháznak is tökéletes. Most csak Téged vár, ha gyorsan döntesz!



Pár fontos adat a házról:


Helyszín:  Szentkirályszabadja  (Veszprém és Almádi között félúton, 4 percre -5km- a Balatontól)
Telek területe: 1180m2, rajta fedett kocsibeálló, fedett terasz, csobbanó-medence, melléképület fatárolóval, földes pince.
Épület : a földszint bruttó területe 144m2, (Nappali plusz 2 szoba, étkező-konyha, fürdőszoba, 2 wc, kamra ) A tetőtér beépíthető.
Fűtése: gázkazán és cserépkályha, a hidegburkolatos részeken padlófűtés, a parkettás helyiségekben radiátoros fűtés.
Ára: 26 M.Ft-,










S most jöjjön a ház előélete,  amely  - emberek és épületek esetében egyaránt – cseppet sem elhanyagolható szempont, főleg ha arról döntünk, hogy életünk részévé váljanak..
Az épület eredeti része az 1750-es években épült, 1999-ben vásárolták meg az mostani, hozzáértő tulajdonosok. A házat tehát az építész édesanya tervezte-kivitelezte saját családjának! Felújították és ezzel egy ütemben hozzáépítettek. Az eredeti épületrész téglaboltozatos, a hozzáépítés pedig fafödémes. Vásárláskor a szép boltozatos belső tér sokat elárult a ház múltjáról, a romos állag ellenére. 



Az építész édesanya látta meg a benne rejlő szépséget és a mostani formája az ő munkáját, ízlését tükrözi. Emellett több veszprémi építész is segítette a felújítást. A berendezés és a minőségi burkolatok követik a régi épület stílusát:  a bútorok zöme ónémet, a konyha épített és kőpultos. Az archaizáló enteriőrök mellett a konyha és a fürdőszobák modern kialakításúak, az egyik szobában beépített ágy és szekrény is található. A telek kerítéssel határolt, az utcafronti részen téglapillérek között régi, szegecselt kovácsoltvas kapu és kerítés elemekkel. A gondosan ápolt kertben számtalan szép bokor és virág él, a hátsókertben pedig termő gyümölcsfák nőnek. A szomszédok megbízható, becsületes helyi lakosok, akik szívesen vigyáznak a házra.












Az építész édesanya elhunytával lett a ház eladó, a család döntése nyomán. Olyan új tulajdonost keresünk, aki értékeli a minőséget, a nyugalmat és a harmóniát. Lehet, hogy épp Te leszel az? Érdeklődni a részletekről és a megtekintésről itt, a vizitkártya emailjén 
(vizitkartyablog@gmail.com ) és face oldalán, üzenetben lehet. Köszönjük a megosztást! 
Ha csatlakozol a vizitkártya közösségéhez, nem csak értékre lelsz, de - az értesítést kérek funkcióval - az új hírekről sem maradsz le. Várlak! 
Ha bemutatásra érdemes, vagy eladás előtt álló, fotózandó ingatlanod van, bizalommal fordulhatsz hozzám!






1 megjegyzés: