2017. febr. 10.

Retró, szerelem, Balaton

A főváros és  Balaton között ingázó vendéglátómmal, Viktorral  a befagyott téli tavat csodáljuk a szóban forgó ház erkélyéről, miközben arról faggatom, miként látott fantáziát a lepukkant épületben és miért választotta épp ezt mint helyszínt?


-Kezdjük azzal , hogy a Balaton nekem a nyugalom szigete! Itt tudunk teljesen kikapcsolni és imádjuk ezt a környezetet… Balatonfűzfőt az egyik kedves barátom által fedeztem fel. Nagyon szimpatikus, nyugodt kis település, rengeteg kedves emberrel, közel Veszprémhez, Balatonalmádihoz. Amikor párommal megtaláltuk ezt a házat, nagyon romos állapotban volt, de ennek ellenére első látásra beleszerettem! Barátaink le akartak beszélni róla, de én hittem a benne rejlő lehetőségekben...-Mesélnél az átalakításról: falakat bontottatok-e, helyiségeket, burkolatot cseréltetek-e, s meddig tartott a munka?
Szinte mindenhez hozzá kellett nyúlni, de csak egyetlen falat bontottunk ki, megtartva az eredeti struktúrát. Az elektromos hálózat, vízvezetékek, nyílászárók, burkolatok mind kicserélődtek, mindez  rekord idő alatt! A februári adásvétel után április végén kezdtük a munkát azzal a tervvel, hogy a június végi születésnapomra elkészüljön. Nos, ez lényegében sikerült, persze a finomítások még egy évig eltartottak és szerintem ennek nem is lesz vége! 
 -Essen pár szó a bútorokról és a hozzájuk kötődő gyűjtőszenvedélyedről! Mely darabok és stílusok a kedvenceid, hol szerzed be azokat és mik a keresés szempontjai?
Fontos volt az enteriőrök kialakításában, hogy a retro, a kényelem és a praktikum kombinációja valósuljon meg. Olyan világot akartunk kialakítani, ami tényleg a kortalan balatoni hangulatot idézi. Nos, e házba a jófogáson, a vaterán vásároltunk rengeteg olyan bútort, melyeket gondosan restauráltattunk. Mellettük jól mutatnak az Ikeából való darabok is, mint a konyha, a kanapé és az ágyak.  Egyik kedvencem a nagyi kredence, amelyet az interneten vettem és az egyik meghatározó elem lett. A tárgyak másik fele családi emlék nagyszüleimtől, amik évek óta padláson porosodtak, most az emlékeiket őrzik számomra. Kortárs tárgyak közül az Arthekk fahal is megjelenik a térben, valamint saját olajfestményeim is otthonra találtak.
 
-Hogy változtatta meg szokásaidat, életed ritmusát ez a ház? Mit szólnak vendégeid, barátaid amikor itt vendégeskednek?
 Teljes mértékben ezt a házat tekintjük otthonunknak, annak ellenére, hogy Budapesten élünk és dolgozunk. Amint tehetjük, azonnal lejövünk Balatonfűzfőre és sok barátunk is velünk tart, hisz a ház akár 6 ember számára is nagyon kényelmes. Szeretjük a kertet, mely tavasztól már csodálatos látványt nyújt. De addig, e hideg februári estéken a kültéri szauna biztosít igazán kellemes alkalmat a relaxációra, hogy jó hangulatban múljon el a tél…


Lakásbemutató cikkemet a februári "A MI OTTHONUNK" magazinban találjátok, nyomtatásban. A hálószoba fotózáshoz az OldBlue farmerpárnáit, szőnyegét kértük kölcsön.
Csatlakozzatok a Vizitkártya közösséghez és gyertek velem a következő otthon-kalandra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése