2017. nov. 29.

Koszorúd rendben?

- Anyu, ugye koszorúnk rendben? - üzent rám a gyerek a messengeren...
Élő lelkiismeretem ő, aki már félig-meddig külön élve, száznegyven kilométer távolságból is bármikor képes gyengéd csapást mérni női szerepeimre. Tehát már megint nem vagyok mintaanyu, aki miközben mos, főz, virítja a lóvét és lépést tart a világgal, nem felejti el karácsonyi dekorba borítani a házat, még advent előtt...
Oltári szerencsém, hogy a tavalyi koszorúnk szavatossága - némi fakulás ellenére - még kitart, mindössze kis fazonigazgatás után kiált, melyet dekoratőri emlékeimmel gyorsan eszközlök.





Az elmúlt évem decemberi cikke ugyanis Somogyi Edináról, a Naftalin művek koszorúkészítőjéről szólt, akitől egyrészt bőven feltankoltam nyersanyagból, ugyanakkor Ti is rendelhettek még tőle kész koszorúkat. Íme néhány kép Edina otthonáról és a csodás műremekekről, IDE KATTINTVA pedig a cikk olvasható.









Ha kimaradt volna életemből Edina, egészen biztos, hogy Szántó Ági virágkötőhöz fordulnék koszorú-ügyben. Meg sem állnék a Vörösmarty tér adventi vásárában tündöklő standjáig, ahol kedvemre válogatnék eszméletlen szép karácsonyi dekorjai közül.
Ági a természetesség híve: saját termesztésű levenduláiból dolgozik, koszorúin semmi csicsa, csak az erdő-mező szárított növényei és apró termései, fűzve-kötve... Sőt, még illatozó teáit is vihetjük ajándékba melléjük.






Standjai télen és nyáron, Budapesttől Kapolcson át Káptalantótiig élményszámba mennek, messziről megismerem őket. Minden évben megbeszélem a riportot vele, de mire észbe kapok, már rohan levendulát szüretelni, vagy akárhova... De ti most karácsonyig megtaláljátok a téren:




Amikor még gyakorló kisgyermekes voltam és jobban elviseltem a szülőtársakat, gyakran jártunk kézműves foglalkozásokra, amit ma workshopnak hívnak. Később már saját konyhaszigetemen is rendeztünk random barkácstábort, mert a kölykekkel együtt alkotni a legjobb mulatság, amennyiben befogjuk őket takarítani!


Tehát aki nem a készen vett termékek híve, inkább a maga teremtette világra vágyik, menjen el a budaörsi Majorba, ahol már túl vannak egy mézeskalács sütésen és egy dekor-délutánon, melyet december elsején megismételnek az Airika társaságában. Gyorsan jelentkezzetek rá, ITT, A MEGHÍVÓBAN! :





Gerzsenyi Andrásról és Mariannról, a kultúrkávézó négy gyermekes építész tulajdonosairól idén olvashattatok a vizitkártyán, aki lemaradt, IDE KATTINTVA pótolhatja:



Ahogy ismerem őket, decemberre még jó néhány, hangulatos, ízletes adventi programmal lepik meg a látogatókat, miközben naponta változó menűvel és újhullámos kávéikkal is készülnek.


Élményekkel teli készülődést Mindnyájatoknak, miközben megosztjátok ezt a posztot és olvassátok a Vizitkártyát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése