2017. nov. 3.

Minigarzon megszépül

A fiatal tulajdonosok elsősorban a kedvező lokáció és vételár miatt döntöttek az amúgy erősen lelakott garzon megvásárlása mellett. Első önálló lakásként elegendőnek találták a mindössze 2o m2 alapterületet, melynek nagyját a napfényes, fekvőgalériával ellátott szoba foglalta el. Emellett az előszobából nyíló zuhanyzós fürdőszoba és egy főzőfülke is helyet kapott a zsebkendőnyi területen. Azt azonban már az első megtekintéskor elhatározták, hogy alaposan változtatnak az enteriőrökön: megnövelve ezzel a térérzetet és megszűntetve a szűkös, dobozszerű hatást.


A feladatra engem, mint lakberendezési szakírót kértek fel, hisz cikkeim között már több, saját tervezésű és kivitelezésű otthon is megjelent. Valójában az egész írói vonal az egykori dekoratőri-és enteriőrtervezési évtizedeimből, ill. otthonaim kivitelezéséból nőtte ki magát, de erről majd máskor... Így a saját és a sok száz riportalany tapasztalatain edződve ezúttal is igyekeztem a leggyorsabb és legköltségkímélőbb megoldásokat megtalálni, tudván, hogy általában ezen a két kényes ponton múlik a közös munka sikere.



Ezért az amúgy tűrhető műszaki állapotban lévő kis garzont a teljes szétverés nélkül, de a legszükségesebb elektromos és gépészeti felújításokkal együtt, három szakember segítségével mindössze pár hét alatt megújítottuk.



A lelakott garzon dobozszerű nappaliját pénztárcabarát, ugyanakkor látványos megoldásokkal szinte duplájára növeltük, optikailag. Ebben a neutrális színek, erős kontrasztok, a speciális fedőfestékek és az egész falat beborító dekoratív fotóposzter játszotta a főszerepet, mely szinte kitárja a lakást egy virtuális tájra. A szerkezetileg megerősített, majd átfestett szobai galéria alatt kétszemélyes étkezősarok született, melynek pultja alá hűtőszekrény és polcos tároló is elfér.





A kényelmesebb feljáratot új, masszív létra biztosítja, míg a régi létra kis átalakítással virágtartóként hasznosult. Az asztalt, az írható krétafalat és a lebegő falipolcot a gerendákba kapaszkodó spotlámpák világítják meg. A téglafal-hatású fotótapéta jó kontraszt a hófehér fafelületek mellett. A fotóposzter motívumai, színei a lakás textíliáiban és rizslámpáiban köszönnek vissza. A padlószőnyeg alatt lapuló avitt parkett selyemfényű fedőfestéket kapott, netes inspirációk alapján.





A falatnyi fürdő csempeburkolata lemosható-írható festékréteget kapott, melyet ezüstös piperepolcok és spotlámpák díszítenek. A víztartály és az összes ajtókeret is matt kályhaezüst színű. A világ gyaníthatóan legkisebb és legrondább fürdőszobája így sajátos, egyedi hangulatú lett.





Az előszobába ékelt főzőfülke is teljesen átalakult. A pult alatt mosógép, felette főző-sütő készülék kapott helyet, szagelszívóval. A régi csempeburkolat krétával írható táblafestékkel lett csinosabb, melyhez jól illenek a fekete-fehér terítési kellékek és a konyhai króm kiegészítők, edények. Mindezt jól kiegészítik az élénk narancsszín lakástextíliák.





Képes lakásbemutatóm az októberi Kiskegyed Otthona magazinban jelent meg, aki lemaradt róla, itt a blogon olvashatja és megoszthatja, ha tetszik... 


Technikai kérdéseidet a blog emailjére, vagy a vizitkártya face oldalára várom!   
Enteriőrtervek, művezetés: Böjtös Kinga, Vizitkártya blog  (ugyanitt a kivitelezők is elérhetők)
Inspirációk padlófestésre: Merci-Ancsa lakberendezési-dekorblogja 
Festékek, kellékek beszerzési helye: Sziget festékház
Famunkák: Bakosfa Kft.
Fotóposzter, tapéta: Tapéta e-shop, Praktiker


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése