2018. márc. 11.

Asztalosfabrik: a családi bútormentés


Sümegről egy rövid autóútnyira eső kis zalai falucska nem csak fekvéséről híres... 
Egyre többen keresik fel az Asztalosfabrik bútorait és kézműves foglalkozásait is itt, Kisgörbőn. Pedig a tulajdonos- ötletgazdák az ország egyik távoli városából érkeztek a „világvége-faluba”. 



A komoly sorsváltásról és a kezdeti nehézségekről szívesen mesél vendégeiknek Viktória és Gábor. Temérdek munkával kialakított birtokuk, gyümölcsöskertjükkel és vendégházukkal együtt egy igazi nyitott porta. Valóságos paradicsom mindazok számára, akik a békés vidéki tájban egyszerre keresnek felüdülést és fejlesztenék kreativitásukat.




Eleinte a szükségből, majd hobbiból végzett bútorasztalosság után Gáborék ma már hivatásos profi bútormentők. Találkozásuk a brit Annie Sloan festékkel (és a hazai forgalmazóval, a Nemiskacat alkotóműhellyel )  alapjaiban forradalmasította a régi bútoraik felületkezelését. A festékeket nem csak forgalmazzák, de házi workhopjaikon bárkinek megtanítják a festés technikáit.


A százhúsz éves kisnemesi portát a házigazdák lakóháza mellett találjuk. Patinás külseje, példásan felújított belső terei és egész hangulata kifejezetten rímel a családi vállalkozás küldetésével. Az öreg kúria ajtajánál stílusos hangulat fogadja a bútorfestő foglalkozásra érkezőket, akik akár messzi tájakról is eljönnek az alkalmakra. Az elkészült és eladó bútordarabok ellepik a kúria előszobáját: rá sem lehet ismerni a romosan ide került, majd gondosan felújított öreg kincsekre, melyek most szebbek, mint valaha.




Gábor birodalma egyrészt az asztalosműhely, valamint a bútorok festésére szolgáló terem, melyet kedvenc régi plakátjai díszítenek. Viktória kedvenc helye a műhelyszoba, azaz workshop- helyszín, ahol  megtekinthetők az újjászületett bútorok, melyek romantikus rendezvényekre is bérelhetők.




  
A speciális angol krétafesték alkalmazási lehetőségei és festési technikái kimeríthetetlenek, így Gáborék is folyamatos tanulásban élnek, sőt már komplett lakberendezést is vállalnak. Az Asztalosfabrik-cikkem nyomtatásban a február-márciusi Kiskegyed Otthona magazin "Műhelytitkok" rovatában szerepel, köszönöm, ha hírét viszed!



Hamarosan Gáborék stílusos otthonát is megmutatom mindazoknak, akik kalandozásaimban velem tartanak, csatlakozva a Vizitkártya közösségéhez...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése