2012. jún. 9.

A második otthon

Weichinger Miklós belsőépítésszel a vászolyi parasztház hátsó traktusán sziesztázunk. Talpunk alatt bontott tégla, fejünk felett az egykori disznóól gerendái, a kancsóban hideg balatoni rozé, körülöttünk a júniusi nyár. Itt, a régi pajta melletti fedett teraszon szeret üldögélni az alkotó, akinek nevéhez tucatnyi modern épületkomplexum belsőépítészeti tervezése fűződik. /„Lánchíd 19 Arthotel”, a „Britisch Councile Budapest” , a „Laurus irodaház” triker üvegpalotája, az amerikai székhelyű filmgyár „Origó filmstúdiója”/
A Lakáskultúra júniusi lapszámában egy pusztulástól megmentett, hozzáértéssel berendezett Balaton felvidéki nyaraló születését mutatok be Nektek, egy sokoldalú építész második otthonát, melyet kora tavasztól késő őszig élvez az egész család. "Elővarázsolt régi szépségek" címmel keressétek és olvassátok a lapban, kis előzetes itt:















5 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg megalike!..a kőfalak..a mohás háztető..a fehér meszelt szobák..és natur ajtók..feelingje van!Gratula..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, nekem is az tetszik, hogy csak mértékkel nyúltak bele a tradíciókba. Inkább erősítették, mintsem átalakították a régi bevált dolgokat.

      Törlés
  2. Nagyon jó látni, hogy sok dolog - pl. az ebédlőasztal,a varrógépláb, a fotelek, a mosdóasztal, a bontott tégla padlós terasz - pontosan olyan, amilyen nekem is van. Most is használom, de igazából arra várnak, hogy egy ehhez hasonló házikóban, sok-sok más régi holmi mellett, különleges hangulatú otthont teremtsenek számomra. Ebben most megerősített ez a riport és a szakember példája. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy inspirálódtál, engem is megérintenek a riporthőseim erőfeszítései és otthonai. Majd küldd el a képet az eredményről, kíváncsi vagyok rá... üdv. k.

      Törlés
    2. szép munka!Gratulálok!Kedves Kinga!Nincs-e olyan szerencsém,hogy információd van arról,hogy ezt,vagy egy ehhez hasonló csodát eladnak riportalanyaid?

      Törlés