2012. okt. 4.

Ékszerrel burkolva...,azaz hol készül a Pataki tiles?

Pataki Mátyás lélekmelegítő burkolatai a folyamatosan épülő házi manufaktúrából kelnek útra a szélrózsa minden irányába, Budapesttől Toscanaig, Londontól Dél-Amerikáig. Egy nyughatatlan ezermester éjszakánként megálmodott, formatervezett, színes mázzal borított, kézzel formált "ékszerei", melyek a dél-alföldi falucskából néhány év alatt kampányfilm és online- marketing nélkül is oly messzire jutottak. Meg sem álltak a hétszáz éves angol katedrálisokig, melynek falai közt, a középkori járólapokon állva, egykori titkos terveihez ihletet merített a magyar iparművész-formatervező. Személyes látogatás az elhivatott kézművesnél, aki az ötvösséget keramikusságra, az ezüst nyakékeket aranyat érő csempékre cserélte. Szép vidéki portáján, a kis műhely ajtaján már a világhírnév kopogtat…  Vizitáló cikkem az októberi Lakáskultúrában, előzetes itt, a blogon. S ha a posztot megosztod, hamarosan játszhatunk is szép, Pataki csempéért.... Kösz, hogy olvasol! 






















6 megjegyzés:

  1. Őt ill. a csempéit láthattuk esetleg Káptalantótiban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a Káptalantóti és tihanyi piacokon vagy a Budán a mesterségek ünnepén is.

      Törlés
  2. Szeretnék nyerni. Ha így, ha úgy, nekem úgyis lesznek szépséges Pataki-csempéim!
    Tehát máris nyertem, hogy Kapolcson a nyáron rájuk találtam!

    VálaszTörlés
  3. ...hamarosan indul a játék egy különleges, feliratos csempe-kollekcióért, érdemes lesz csatlakozni. Addig is jó olvasgatást a blog régebbi cikkeiben. Köszi.

    VálaszTörlés
  4. Csodás mesterség az övé! Rengeteg kreativitás és egyedi minták.
    A házuk berendezése pedig maga a Kánaán ( miniatűr jeleneteket készítek és mindig vadászom a világhálón a régi szép bútorokat, berendezési tárgyakat, hát ezeken a képeken van mit nézni)
    Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, mostantól itt is vadászok, ha nem bánod :)
    ANDA

    VálaszTörlés
  5. ..én már régóta vadászok..de nem lőttem még le semmit!..:)..amúgy imádom ezeket a zöldre.kékre festett ajtókat padokat..és az egész ház szineit!

    VálaszTörlés