2018. júl. 13.

Nyiss a fesztiválra, legyen saját vendégházad !


Jártál már a Művészetek Völgyében? Élvezted a kapolcsi forgatagot, a Kapolcska és a Hellowood fesztivált, a Hazai Provence hangulatát, miközben arról álmodoztál, milyen érzés volna itt élni, vagy saját vendégházat nyitni?



Akkor ez az ajánlat Neked szól:

Vigántpetend közepén eladó egy 2252 m2-es birtok, melyen U alakú beépítéssel 3 ÉPÜLET található! Eladási ára mindössze 29. 900 000.-Ft !
A porta egy csendes térről nyílik, ahol a falu egykori legmódosabb gazdája és három fia építkezett egymás mellé.





A lakóház: 75 m2
2 nagy szoba, étkező-konyha, közlekedő, fürdő, WC, a ház alatt egy kis pince. Összkomfortos, részben felújított! Polgári karakterű, 3 méteres belmagassággal, magas ablakokkal. Déli tájolású, napfényes. Itt a házak meszes agyagba rakott bazaltkőből vannak, így nyáron hűvösek. A házban gázkazánról működő központi fűtés működik, a szennyvíz be van kötve a csatornába.








A déli telekhatáron áll egy 60 m2-es melléképület:  
nagyszerű vendégház lehetne 2-3 szobával. Ez felújítást kíván, mert most csak nyári konyhaként és műhelyként használatos.


A nyugati oldalon egy 30 méter hosszú nagy pajta épület van. Harmada az egykori istálló, acélgerendás téglaboltozatos födémmel, két nagy helyiségre osztva. A kétharmada nyitott fedélszékes.



Kiválóan alkalmas vendégtér, külső konyha, nyitott nappali, (mozival, fadézsával, szaunával)  kialakítására, hisz nagyon izgalmasak a hatalmas, masszív kőfalak, s a kapcsolata a kerttel!
Erre álljon itt néhány példa, inspiráció:



A kerti gyümölcsfák ma szépen teremnek, s nemrégiben még gazdagon termő konyhakertje is volt.
Az északi telekhatár szintén egy csendes közúttal határos, innen akár új bejáratot is lehetne nyitni a vendégek parkolásához. 





A birtok, fejlesztési lehetőségeit, a térség pályázatait kiaknázva kiválóan alkalmas lenne, hogy:

1. Élettere legyen olyan embereknek, akik szeretnek kertészkedni és szívesen fogadnak vendégeket, családot, barátokat.
2. Alkotó embernek, gazdálkodónak, akinek műteremre, műhelyre, gazdasági épületekre is szüksége van.
3. Kétgenerációs családi, kertes birtok számára, ahol külön épülete van a nagyszülőknek és a fiataloknak.
4. Üzleti vállalkozásként, vendégház lehetne olyan baráti társaságok számára, ahol gyerekek vannak, s a családok szeretnék együtt tölteni szabadidejüket. 4 család számára lehetne helyet kialakítani, sőt még a szomszéd ingatlan is eladó.



Segítség az átépítéshez, kialakításhoz:
A tulajdonos 30 éve él e tájban építészként.  Szívügye a térség régi házainak megmentése, így szívesen áll terveivel az új tulajdonos rendelkezésére!

Lokáció:
Vigántpetend a Művészetek Völgye egyik társközsége, Kapolcstól 2 km. Tapolca 18 km, Veszprém 28km, Balatonfüred fél óra, legközelebbi strand Zánkán, Hévíz 45 percnyire, a közelben Káptalantótiban van a Liliomkert piac.

Érdeklődni a vizitkártya oldalán: vizitkartyablog@gmail.com és az alábbi telefonszámokon: Erika: 20/3599974 és Kinga: 3o/2533026
Köszönöm, ha megosztod a hírét!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése